Sağlık

“Kanserde Hücresel Tedaviler” Projesine Önemli Destek

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı ve Erasmus Kurum Koordinatörü tarafından Türkiye Ulusal Ajansına sunulan “Hücresel İmmünoterapi” Erasmus+ projesi, yıllık 100 bin Euro hibe bütçesi.

23 başvuru arasından kabul edilen ilk 4 projenin ortasına girmeyi başaran proje kapsamında yapılan araştırmalarla sağlık alanında çok değerli sonuçlar alınmasının öngörüldüğü kaydedildi. “Kanserde Genetik Hastalıklar ve Hücresel Tedaviler” başlığı altında beş yıl süreyle yürütülecek.

İKCU Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı, Hücre, Doku ve Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Pirim, Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Emin Bakay, Öğr. Koray Çelik, bölüm öğretim üyelerinin koordinatör olarak yer aldığı Erasmus+ Konsorsiyumu projesinde; Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Kars Kafkas Üniversitesi’nden araştırmacılar da katkıda bulunacak.

Çalışmaları Yakından Takip Edeceğiz

Proje hakkında bilgi veren İKCU Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. olumlu etkileri ve kanserde hücresel tedavileri ile daha fazla uygulanabilir. prof. Pirim, “Proje kapsamında İKÇÜ ve diğer konsorsiyum ortağı kurumların Tıbbi Biyoloji ve Genetik ABD başta olmak üzere sağlık alanından yüzlerce öğrencimiz; Öğretim üyelerimiz, eğitim ve öğretim amacıyla Avrupa ve Avrupa dışındaki ülkelerdeki üniversitelere ve araştırma merkezlerine gitme imkanına sahip olacaklar.”

Projeleri Somut Çıktıya Dönüştürmek Önemli

Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı olarak birçok nitelikli ve yenilikçi araştırmalara imza attıklarını belirten Prof. Bu noktada gerçekleşen proje kabullerinde Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından sağlanan teknik desteğin önemine vurgu yapan Prof. Son 1 yılda kabul edilen 2 projemiz için alınmıştır. Araştırmacıların büyük emeklerle yazdıkları projelerin somut çıktılara dönüşmesi çok değerli. Bu alt yapıyı sağlayarak çalışmalarımızın önünü açan üniversitemize, Erasmus Kurum Koordinatörlüğümüze ve sağlık alanında kanser tedavisinin adını duyuran projede emeği geçen tüm araştırmacılarımıza şükranlarımı sunuyorum. başta kanser tedavisi olmak üzere emeği geçen tüm akademik personelimize teşekkür ederiz.”

Proje Ekosisteminin Genişletilmesi İçin

Türkiye Ulusal Ajansı’nın yıllık 100 bin Euro’luk önemli bir desteğinin değerli bir çıktı olduğunu belirten Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. projelerin yazılması. Koordinatörlük olarak Erasmus süreç yönetimi ile ilgili öğretim üyelerine yönelik birçok eğitimin düzenlendiğini belirten Bakay, “Proje hazırlamak isteyen tüm fakülte ve idari personelimize teknik güçlendirme altyapısı sağlamak amacıyla eğitim faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. . Üniversitemizin ulusal ve uluslararası başarısını bir üst seviyeye taşımak, üniversitede proje ekosisteminin oluşturulması ve proje üretme kültürünün geliştirilmesi ile ivme kazanmaktadır. Erasmus Kurum Koordinatörü olarak çalışmalarımızın başarıyla sonuçlanması bizler için olumlu bir geri bildirimdir. Halen sonuçları açıklanmayı bekleyen birçok projemiz var. Temennimiz hepsinin olumlu sonuçlanmasıdır” dedi.

Uluslararasılaşmaya Katkı

Projenin teknik danışmanlığını yürüten Erasmus Kurum Koordinatörlüğünden sorumlu Yrd. Koray Çelik, uluslararası ortaklarla iş birliğinin artmasının İKÇÜ’nün uluslararasılaşmasına da katkı sağladığını vurguladı. Proje hazırlama, proje yönetimi ve proje uygulama aşamalarında verdikleri desteğin altını çizen Çelik, proje iş birliği ağı üzerinden kurulan etkileşim sayesinde sayısal olarak daha fazla proje gerçekleştirme fırsatı bulduklarını söyledi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu