İstanbul Boğazı’nda Sinop Yemekleri Yarıştı
SİNOP İL VE İLÇELER KÜLTÜR VE YARDIM DERNEĞİ İLE (SİYAD) ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİ İLE SİNOP LEZZETİNİ İSTANBUL BOĞAZINDA TANITTI
Türkiye’de projeleriyle örnek gösterilen Üsküdar Belediyesi ile Sinop ili ve ilçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği (SİYAD), Sinop’un yöresel lezzetlerinin iz bırakacağı yarışmaya imza attı…
Sinop’un denizin merhametini sofralara taşıyan lezzetlerinden biri. bin bir çeşit börek, nokul, etli hamur, katlama, kaşık çıkartma, zılbıt böreği, hasuda, sırık kebabı ve taktak helvasıBoğaz’da Valide Sultan Gemisi’nde düzenlenen organizasyonda 100’e yakın yöresel lezzet yarıştı…
6 farklı kategoride düzenlenen etkinlikte 24 yarışmacının yemekleri Türkiye’nin uzman şefleri ve dernek yöneticilerinden oluşan heyet tarafından oylandı. Yemek şovları, sıra dışı sunumları ve ikramlarıyla yarış oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Jüride kimler var?
Sinop Lezzet Yarışması heyeti şu isimlerden oluştu:
- Galip Bayram (Gastronomi Yazarı/ Diriliş Postası-Türk İş Dünyası Dergisi-İttifak gazetesi)
- Fırat Kaptan (TV Program Sunucusu, Executive Aşçı, Türes Başkan Yardımcısı, Turasder Başkan Yardımcısı, İskedor Üyesi)
- Sadık Aybaş Executive Aşçı (Bağ Pastaneleri Koordinatörü, Köymen Süt Ürünleri Yöresel Yemek Demo Şefi, İstanbul Aşçılar Derneği Üyesi Jüri Başkanı)
- Ayşem Eker (TRT Türk Mutfağı)
- Halis Demir Yönetici Aşçı (İstanbul Aşçılar Derneği Üyesi, Toçka Restoran Mutfak Aşçısı)
- Mehmet Altaş Executive Chef (Polonez Restoranları Mutfak Koordinatörü-Sinop Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı)
- Muzaffer Koşan (Marmara Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı)
İstanbul, Sinop ili ve ilçelerinde yaşayan çok sayıda Sinoplu Kültür ve Dayanışma Derneği (SİYAD) ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TürkmenKatılımın da olduğu yarışma oldukça renkli görüntülerle geçti.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Burada harika bir gün geçiriyoruz. İstanbul’un en keyifli yeri Boğaz’da Sinop’un en lezzetli yemekleri yarışacak. İnanılmaz hoş bir atmosfer. Türkiye’nin en güzide şehirlerinden biri olan Sinop’un yemekleri hazırlanıp heyet şeflerimiz ve ardından misafirlerimizle paylaşılacaktır. Tatların her biri organiktir. Katkı maddesi yoktur. Sinop’un yemekleri lezzet denilince sadece mantıdan ibaret değil. Yüzlerce orijinal yemek var. İlkleri tebrik ederim. Ama burada kazananların hepsi Sinoplu hanımlar. Hepsini canı gönülden kutluyoruz” dedi.
Boğaziçi çeşitlerinin de eşlik ettiği yarışma Nokul, Börek, Keşkek, Pilav, Mantı ve Helva olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirildi. Seçkin şefler tarafından belirlenen dereceye girenlere madalyaları verildi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı